przystawka na świąteczny stół - Szmaragdowa bułka z czerwoną rybą

szybko się gotuje, wygląda spektakularnie ozdobić świąteczny stół. Przepis na oryginalną przekąskę na świątecznym stole - szmaragdowy biszkopt z twarogiem i czerwoną rybą na świątecznym stole, który wygląda oryginalnie i efektownie, po prostu rozpływa się w ustach
Domowy cukiernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 46 % 22 g
węglowodany 27 % 13 g
249 kcal
IG: 31 / 0 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

pieczemy zielony biszkopt, piecze się szybko-tylko 10 minut. i nie barwnik, ale szpinak nada mu piękny kolor.Szpinak nie ma wyraźnego smaku i zapachu, więc nie poczujesz jego smaku i nada ciastku piękny szmaragdowy kolor.

szpinak (można zamrozić) przebij w blenderze z olejem roślinnym (olej wzmocni kolor i doda wilgoci herbatnikowi, nie będzie suchy ).
przesiej mąkę, wymieszaj ze skrobią i proszkiem do pieczenia.

ubij jajka w mikserze, dodaj sól, dodaj cukier.

pod koniec ubijania, po 7-8 minutach, wymieszaj z minimalną prędkością mieszankę szpinaku, skórkę z cytryny i mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia.

wlać biszkopt bezpośrednio na blachę do pieczenia na papierze cukierniczym posmarowanym masłem. Rozprowadź szpatułkę w kształcie prostokąta prawie na całej płaszczyźnie blachy do pieczenia i piecz przez 8-10 minut w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni.

niech biszkopt ostygnie, wyjmując go z blachy do pieczenia.Uwolnijmy się od papieru cukierniczego.

ser śmietankowy ubij trochę z sokiem z cytryny mikserem, dosłownie kilka minut.
pokrój filet rybny na długie paski, o ile pozwala na to kawałek. Możesz wziąć dowolną rybę z rodziny łososia-różowego łososia,łososia, łososia, pstrąga itp.

posmaruj powstałą warstwę biszkoptu kremem serowym na całej płaszczyźnie, połóż kawałki ryby na śmietanie serowej. Rozłóż go poziomo na środku rolki w 2-3 rzędach. Rzędy, aby były w tej samej odległości od siebie. i Zwiń wszystko w rolkę. Składamy tak, aby rzędy z rybą leżały poziomo, a nie pionowo.

zawiń rolkę w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Lepiej jest, jeśli leży w lodówce przez noc, więc jest bardziej nasycony.

następnie pokrój na grubość około centymetra, połóż na talerzu i podawaj!Zaskakujemy naszych domowników i gości. Okazuje się, że ma kremowy cytrynowy smak i smak czerwonej ryby i po prostu rozpływa się w ustach! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy