skład / składniki
metoda gotowania
pieczemy zielony biszkopt, piecze się szybko-tylko 10 minut. i nie barwnik, ale szpinak nada mu piękny kolor.Szpinak nie ma wyraźnego smaku i zapachu, więc nie poczujesz jego smaku i nada ciastku piękny szmaragdowy kolor.
szpinak (można zamrozić) przebij w blenderze z olejem roślinnym (olej wzmocni kolor i doda wilgoci herbatnikowi, nie będzie suchy ).
przesiej mąkę, wymieszaj ze skrobią i proszkiem do pieczenia.
ubij jajka w mikserze, dodaj sól, dodaj cukier.
pod koniec ubijania, po 7-8 minutach, wymieszaj z minimalną prędkością mieszankę szpinaku, skórkę z cytryny i mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia.
wlać biszkopt bezpośrednio na blachę do pieczenia na papierze cukierniczym posmarowanym masłem. Rozprowadź szpatułkę w kształcie prostokąta prawie na całej płaszczyźnie blachy do pieczenia i piecz przez 8-10 minut w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni.
niech biszkopt ostygnie, wyjmując go z blachy do pieczenia.Uwolnijmy się od papieru cukierniczego.
ser śmietankowy ubij trochę z sokiem z cytryny mikserem, dosłownie kilka minut.
pokrój filet rybny na długie paski, o ile pozwala na to kawałek. Możesz wziąć dowolną rybę z rodziny łososia-różowego łososia,łososia, łososia, pstrąga itp.
posmaruj powstałą warstwę biszkoptu kremem serowym na całej płaszczyźnie, połóż kawałki ryby na śmietanie serowej. Rozłóż go poziomo na środku rolki w 2-3 rzędach. Rzędy, aby były w tej samej odległości od siebie. i Zwiń wszystko w rolkę. Składamy tak, aby rzędy z rybą leżały poziomo, a nie pionowo.
zawiń rolkę w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Lepiej jest, jeśli leży w lodówce przez noc, więc jest bardziej nasycony.
następnie pokrój na grubość około centymetra, połóż na talerzu i podawaj!Zaskakujemy naszych domowników i gości. Okazuje się, że ma kremowy cytrynowy smak i smak czerwonej ryby i po prostu rozpływa się w ustach! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g