ciasto warstwowe z kapustą, jajkiem i marchewką

ciasto z jarmużu jest kluczem do sukcesu w życiu! Dzieci, mężowie, przyjaciele kochają! bardzo szybkie ciasto z kapustą, ratuje w nagłych wypadkach)) Przepis kulinarny, według którego od ponad roku gotuję niesamowite ciasto warstwowe z kapustą, powiedziała mi moja babcia. I wiedziała, jak sprawić, by jedzenie było smaczne i zdrowe. Jako test używam produktu kupionego w sklepie. Spróbuj, spodoba ci się też!
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 54 % 13 g
136 kcal
IG: 38 / 62 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

Zacznijmy od przygotowania nadzienia. Warto zauważyć, że im grubsza warstwa nadzienia ciasta,tym smaczniejsze. Na początek lekko podsmaż cebulę w oleju słonecznikowym, którą wstępnie drobno posiekamy. Następnie dodaj marchewki starte na grubej tarce. Konieczne jest potomstwo ich razem na małym ogniu. Kapustę, drobno posiekaną, zanurzamy w rondlu z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, a na samym końcu dodaj marchewkę z cebulą, trochę słonecznika i masła, sól do kapusty. 
przystępujemy do testu. Dzielimy go na dwie części. Rozwałkuj je na dwa identyczne prostokątne kształty. Kładziemy jeden na natłuszczonej blasze do pieczenia, kładziemy nadzienie na wierzchu i zamykamy drugą warstwą.
 z góry, aby nadać przyszłemu ciastu rumieniec, możesz posmarować go jajkiem. Kierujemy blachę do pieczenia z obrabianym przedmiotem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 20-30 minutach chude ciasto z kapustą jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy