skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Zacznijmy od przygotowania nadzienia. Warto zauważyć, że im grubsza warstwa nadzienia ciasta,tym smaczniejsze. Na początek lekko podsmaż cebulę w oleju słonecznikowym, którą wstępnie drobno posiekamy. Następnie dodaj marchewki starte na grubej tarce. Konieczne jest potomstwo ich razem na małym ogniu. Kapustę, drobno posiekaną, zanurzamy w rondlu z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, a na samym końcu dodaj marchewkę z cebulą, trochę słonecznika i masła, sól do kapusty.
przystępujemy do testu. Dzielimy go na dwie części. Rozwałkuj je na dwa identyczne prostokątne kształty. Kładziemy jeden na natłuszczonej blasze do pieczenia, kładziemy nadzienie na wierzchu i zamykamy drugą warstwą.
z góry, aby nadać przyszłemu ciastu rumieniec, możesz posmarować go jajkiem. Kierujemy blachę do pieczenia z obrabianym przedmiotem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 20-30 minutach chude ciasto z kapustą jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g