skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić zupę, weź wieprzowinę z kością. Opłucz mięso pod bieżącą wodą. Następnie zalej czystą zimną wodą, podpal i zagotuj. Podczas procesu ogrzewania powstanie piana, którą należy usunąć. Gotuj mięso przez godzinę, aż będzie miękkie. Bulion należy gotować na wolnym ogniu. Przy takim gotowaniu mięso będzie delikatne, a bulion bogaty.
Krok 2:
Jeśli zupa jest przygotowywana, w tym dla dzieci, wyjmij gotowe mięso z zupy i oddziel je od kości. Nie będą już potrzebne. Całą swoją korzyść oddali bulionowi podczas gotowania. I to dzięki nim gotowa zupa będzie obfita i bogata. Odcedź bulion i włóż do niego mięso bez kości. Postaw rondel z bulionem na ogniu i zagotuj.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę i posiekaj-drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Podsmaż warzywa na gorącej patelni z odrobiną oleju roślinnego. Smażyć, od czasu do czasu mieszając, przez 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj pieczeń do garnka do zupy.
Krok 4:
Obierz i pokrój ziemniaki na średnie kawałki. Dodaj pokrojone ziemniaki do zupy i gotuj przez 10 minut. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw do zupy. Następnie dodaj trochę makaronu, gotuj przez kolejne 5 minut i wyłącz ogrzewanie.
Krok 5:
Pod koniec gotowania dodaj trochę posiekanych ziół do zupy. Przykryj gotową zupę i odstaw na 15-20 minut. Wlać do talerzy i podawać. Smacznego!
na bazie bogatego bulionu możesz ugotować dowolną zupę-grochową, grzybową, ziemniaczaną, pomidorową. zamiast wermiszelu można użyć ryżu, makaronu, fasoli lub soczewicy.
aby przygotować taką zupę, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa-wieprzowiny, wołowiny lub kurczaka.
taka bogata, pyszna zupa nie pozostawi nikogo obojętnym.Można go dodać do codziennego menu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g