skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Oddziel białka od żółtek
Krok 3:
Ubij żółtka cukrem (weź połowę cukru), stopniowo dodawaj mleko, nie przestając ubijać, dodaj olej roślinny. Dodajemy mąkę. Przesiej mąkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 4:
Wyszło takie ciasto
Krok 5:
Ubij białka z pozostałym cukrem
Krok 6:
Do stojących szczytów
Krok 7:
Następnie białka w kilku etapach delikatnie dodaj do ciasta
Krok 8:
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (nie smarowałem papieru), wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 15 minut
Krok 9:
Podczas pieczenia bułki wymieszaj gotowane mleko skondensowane z masłem (temperatura pokojowa)
Krok 10:
Gotowa bułka
Krok 11:
Podczas gdy bułka jest ciepła, zwiń ją, odczekaj 5 minut, aby trochę ostygła, a następnie włóż nasz krem (aby wypłynął), włóż do lodówki na około godzinę
Krok 12:
Gotową bułkę można posypać cukrem pudrem, czekoladą lub jak ja kokosem. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g