skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do miski miksera, dodaj szczyptę soli. Ubijaj z najwyższą mocą przez 4 minuty.
2. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia. I wlej mleko skondensowane do masy jajecznej. Ubijaj do uzyskania gładkości. Następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią do mieszanki. Ubij, aby połączyć mieszanki w gładkie ciasto.
3. Na pergaminie narysuj okrąg o średnicy 18-20 centymetrów. Wykonujemy dwa puste miejsca na raz. Posmaruj je masłem. Pierwszy kładziemy na blasze do pieczenia i układamy na nim ciasto (zajmie około 3-3,5 łyżki ciasta). Wyrównujemy, staramy się nie przekraczać linii.
4. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciasto piecze się przez 5 minut. W międzyczasie robimy kolejne ciasto. Wykonujemy dwa drugie półfabrykaty o mniejszej średnicy o 1-1, 5 centymetra. Pieczemy ciasta. Wykonujemy odpowiednio dwa kolejne półfabrykaty o jeszcze mniejszej średnicy. W rezultacie otrzymujemy 9-10 ciast. Jeśli ułożysz je w stos, otrzymasz piramidę. Przycinamy gotowe ciasta.
5. Wlej śmietanę do miski miksera. Tutaj kładziemy gotowane mleko skondensowane. Natychmiast ubijamy przy minimalnej mocy, stopniowo zwiększając ją do maksymalnej. Okazuje się, że jest to bujna masa. Dodaj do niego jogurt, ubij przez kilka minut.
6. Obierz kiwi, pokrój w cienkie plasterki. Banan obrać, pokroić w plasterki. Posmaruj ciasta kremem i przenieś owoce. Zbieramy ciasto. Wysyłamy do lodówki na 2 godziny.
7. W międzyczasie przygotujemy krem Charlotte. Wlej mleko do rondla. Tutaj wlej cukier. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia. Niech cukier się rozpuści.
8. Ubij jajko kurze z dodatkowym żółtkiem, aż będzie lekkie. Dodaj wanilię i przy ciągłym ubijaniu wlej syrop mleczny cienkim strumieniem. Gotuj na minimalnym ogniu, aż zgęstnieje. Masa przypomina mleko skondensowane.
9. Wlej krem do miski, przykryj folią spożywczą w kontakcie. Niech ostygnie. Zmiękcz masło przez 7 minut, aż będzie puszyste. Następnie włóż bazę kremu do oleju, ubij mikserem. Dodaj rozpuszczalny w tłuszczach barwnik spożywczy, ubijaj przez kolejną minutę.
10. Za pomocą noża przycinamy powierzchnię ciasta. Wytnij nierówności. Przenieś krem do torby kulinarnej, wybierz odpowiednią dyszę. Rozłóż krem na całej powierzchni ciasta.
11. Kończymy obraz świni za pomocą mastyksowych detali: uszu, nosa, oka, nóg. Zasadniczo tutaj możesz wymyślić własną wersję dekoracji. Ciasto zostawiamy w lodówce na 3 godziny.
główne danie świątecznego stołu jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal / 100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal / 100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g