kiełbasa ziemniaczana po estońsku
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
pokrój ziemniaki w kostkę. Wymieszaj z mielonym mięsem, drobno posiekaną cebulą solą i pieprzem. Wypełnij jelita powstałą masą i piecz w piekarniku przez 40 minut. w temperaturze 180 gr.
nie zapomnij przebić kiełbasy wykałaczką przed pieczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g


