kiełbasa ziemniaczana po estońsku

przepis babci na świąteczne danie-pyszne i proste.
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 52 % 13 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

pokrój ziemniaki w kostkę. Wymieszaj z mielonym mięsem, drobno posiekaną cebulą solą i pieprzem. Wypełnij jelita powstałą masą i piecz w piekarniku przez 40 minut. w temperaturze 180 gr.
nie zapomnij przebić kiełbasy wykałaczką przed pieczeniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g

Podobne przepisy