Proste ciasto z cukinii
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj cukinię, usuń rdzeń, zetrzyj na grubej tarce.
2. Dodaj jajka, sól, sodę, mąkę i wymieszaj. Ciasto powinno przypominać gęstą śmietanę.
3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g