papryka pieczona w prosty sposób

proste danie z papryki, minimum kosztów, maksimum przyjemności! Sam ten produkt jest bardzo smaczny i po prostu upiecz go z masłem-smak przekroczy wszelkie oczekiwania! Soczysty, słodki, pachnący! Taką paprykę można dodawać do sałatek lub po prostu cieszyć się jej smakiem bez niczego.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
55 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Umyj pieprz, osusz.
2. Posmaruj każdą paprykę olejem.
3. Połóż paprykę na blasze do pieczenia.
4. Piec w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, koncentrując się na piekarniku.
5. Sprawdź gotowość drewnianym szpikulcem-pieprz powinien być miękki i łatwy do przebicia.
6. Ostudzić paprykę, delikatnie zdjąć z niej skórkę, ułożyć na talerzu i podać.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy