pieczone buraki z sokiem z cytryny
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Po dokładnym umyciu buraków posmaruj oliwą z oliwek.
Krok 2:
Zawiń buraki w folię. Wkładamy do wygodnego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Krok 3:
Przy wyłączonym piekarniku pozwól burakom dojść do gotowości przez kolejne 20 minut i wyjmij.
Krok 4:
Posiekaj świeże warzywa.
Krok 5:
Obierz i pokrój buraki.
Krok 6:
Pięknie rozprowadź na wygodnym dla Ciebie naczyniu i polej sokiem z cytryny.
Krok 7:
Posmaruj buraki oliwą z oliwek i posyp sezamem z ziołami.
Krok 8:
Nasze pieczone buraki z cytryną są gotowe na obiad! Smacznego dla wszystkich!
pieczone buraki z cytryną i ziołami znacznie poprawiają smak sałatek i dodatków z buraków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g