skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kurczaka na porcje (niezbyt małe).
Krok 2:
Włóż do wygodnego pojemnika i dodaj sól (nie pełną łyżkę stołową), sos sojowy 3 łyżki.l., suszone zioła, zmiażdżony czosnek, czarny i czerwony pieprz do smaku.
Krok 3:
Dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej godzinę.
Krok 4:
Pokrój jabłka na 4 części, usuń rdzeń i skórkę.
Krok 5:
Pokrój pomidory na 4 części, usuwając łodygę, włóż do kubka.
Krok 6:
Śliwki przecinamy na pół i usuwamy nasiona, a winogrona dzielimy na osobne jagody.
Krok 7:
Rozłóż wszystkie nasze składniki na jednym rondlu, dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniej godzinę.
Krok 8:
Włącz piec, wlej na patelnię i dobrze podgrzej olej słonecznikowy. Ponownie dobrze wymieszaj kurczaka ze składnikami, włóż go na patelnię i smaż na złoty kolor.
Krok 9:
Rozłóż smażonego kurczaka i nasze owoce z pomidorami równomiernie w wygodnym pojemniku.
Krok 10:
Wysyłamy nasze danie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 20 minut, a następnie przełączamy na 100 gr. gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 11:
Nasz pachnący i pyszny kurczak jest gotowy! Smacznego dla wszystkich!
to danie jest idealne zarówno na świąteczny stół, jak i na romantyczną kolację z ukochaną osobą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal / 100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g