muffinki ze słonymi gorzkimi

Przygotuj aromatyczne babeczki o Smaku serowo-grzybowym! Babeczki ze słonymi gorzkimi są bardzo delikatne i przewiewne. Ser jest wyraźnie wyczuwalny w smaku, więc lepiej wybrać produkt wysokiej jakości. Babeczki mają kształt kokilek - piękne kształty dają piękne babeczki! Gotowanie nie zajmuje dużo czasu, ciasto nie jest kapryśne. Jedyną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest to, że słone gorzkie są wstępnie namoczone!
Nat27Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 33 % 14 g
węglowodany 48 % 20 g
230 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Przede wszystkim musisz namoczyć grzyby, aby nadmiar soli zniknął. Aby to zrobić, włóż gorzki do miski i napełnij zimną wodą. Zostawiamy na godzinę. Następnie spuść wodę, osusz grzyby.

2. Rozłożyć zmiękczone masło do miski, wlać cukier, pocierać łyżką. Następnie rozbijamy tutaj jajko, wlewamy trochę mleka, mieszamy trzepaczką.

3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej masy, wymieszaj. Możliwe jest łączenie składników za pomocą miksera, ale tylko przy najniższych obrotach. Trzepaczka ręczna jest również całkiem możliwa.

4. Części wlać pozostałe mleko do ciasta, dokładnie wymieszać. Pozostaw na 15 minut.

5. W tym czasie przygotujemy grzyby. Muszą być drobno posiekane. Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce. Włóż gorzki i ser do ciasta, wymieszaj łyżką stołową.

6. Ciasto układamy w foremkach. Jeśli używasz silikonowych form, nie musisz ich dodatkowo smarować olejem. Formy Wykonane z innych materiałów lepiej smarować.

7. Wysyłamy foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez pół godziny. Czas pieczenia różni się w zależności od rodzaju piekarnika i może się nieznacznie zmieniać, daj lub weź pięć minut.

8. Wyjmujemy gorące babeczki z foremek, pozwalamy ostygnąć na ruszcie. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.

oczywiście wypieki okazały się bardzo smaczne. Możesz podawać samodzielnie, ale zimna śmietana lub ulubiony sos nie będą zbyteczne. Pyszne z pikantnym sosem na bazie pomidorów, a także z białym pikantnym sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gorzki - 19   kcal/100g

Podobne przepisy