skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim musisz namoczyć grzyby, aby nadmiar soli zniknął. Aby to zrobić, włóż gorzki do miski i napełnij zimną wodą. Zostawiamy na godzinę. Następnie spuść wodę, osusz grzyby.
2. Rozłożyć zmiękczone masło do miski, wlać cukier, pocierać łyżką. Następnie rozbijamy tutaj jajko, wlewamy trochę mleka, mieszamy trzepaczką.
3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej masy, wymieszaj. Możliwe jest łączenie składników za pomocą miksera, ale tylko przy najniższych obrotach. Trzepaczka ręczna jest również całkiem możliwa.
4. Części wlać pozostałe mleko do ciasta, dokładnie wymieszać. Pozostaw na 15 minut.
5. W tym czasie przygotujemy grzyby. Muszą być drobno posiekane. Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce. Włóż gorzki i ser do ciasta, wymieszaj łyżką stołową.
6. Ciasto układamy w foremkach. Jeśli używasz silikonowych form, nie musisz ich dodatkowo smarować olejem. Formy Wykonane z innych materiałów lepiej smarować.
7. Wysyłamy foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez pół godziny. Czas pieczenia różni się w zależności od rodzaju piekarnika i może się nieznacznie zmieniać, daj lub weź pięć minut.
8. Wyjmujemy gorące babeczki z foremek, pozwalamy ostygnąć na ruszcie. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
oczywiście wypieki okazały się bardzo smaczne. Możesz podawać samodzielnie, ale zimna śmietana lub ulubiony sos nie będą zbyteczne. Pyszne z pikantnym sosem na bazie pomidorów, a także z białym pikantnym sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gorzki - 19 kcal/100g