skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki do gotowania. Śmietana powinna być schłodzona, masło-temperatura pokojowa.
Krok 2:
Dzielimy jajka na białka i żółtka. Białka ubijamy w bujną pianę, następnie wlewamy cukier (bierzemy większą połowę porcji, 120 gramów) i ubijamy do stabilnych szczytów. Dodaj pozostały cukier do żółtek i ubij Biel. Następnie łączymy żółtka z 1/3 części białek, mieszamy.
Krok 3:
W powstałej masie przesiej mąkę częściami, delikatnie wymieszaj silikonową łopatką.
Krok 4:
A teraz przesiać proszek kakaowy do ciasta, również delikatnie wymieszać.
Krok 5:
Włóż pozostałe białka do ciasta, wymieszaj.
Krok 6:
Posmaruj miskę multicookera masłem, lekko posyp mąką, a następnie włóż do niej ciasto. Wyrównaj powierzchnię. Wysyłamy miskę do multicookera, wybieramy program & quot; pieczenie", pieczemy przez godzinę.
Krok 7:
Przygotuj ganache. Rozpuść czekoladę. Można to zrobić na kuchence, na bardzo słabym gazie. Możesz również stopić czekoladę w kuchence mikrofalowej.
Krok 8:
Schłodzić czekoladę do temperatury pokojowej, a następnie włożyć do niej zmiękczone masło. Mieszaj, aż będzie gładka, odstaw ganache na pół godziny. Będzie grubszy.
Krok 9:
A teraz przygotujmy krem. Przetrzyj twaróg przez sito, możesz przebić blenderem zanurzeniowym. Wlej więc cukier do twarogu, uderz blenderem, aż będzie gładki.
Krok 10:
Ubij schłodzoną śmietanę z cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie włóż do masy twarogowej, wymieszaj. Wysyłamy krem do lodówki na pół godziny.
Krok 11:
Biszkopt kroimy na trzy ciasta, przycinamy za pomocą pierścienia kulinarnego. Zaczynamy zbierać ciasto. Moczymy ciasta syropem.
Krok 12:
Rozłóż połowę kremu, wyrównaj.
Krok 13:
A teraz rozłóż wiśnie. Staramy się równomiernie rozprowadzić na powierzchni. W ten sposób zbieramy całe ciasto. Wyrównaj powierzchnię czekoladowym ganache. Wysyłamy do lodówki.
Krok 14:
Tutaj ciasto stało w lodówce przez 2 godziny, czekoladowy ganache całkowicie zamarzł. Pozostaje udekorować i możesz podać na stole!
Krok 15:
Możesz ozdobić według własnych upodobań.
możesz upiec ciasto w piekarniku, zasada pozostaje taka sama.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g