skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wątrobę w kostkę i Posol.
Krok 2:
Suszone grzyby zalać wodą, spłukać kilka razy, zmieniając wodę. Dokładnie umyte grzyby zalać zimną wodą, pozostawić na 2-3 godziny do spęcznienia, a następnie gotować w tej samej wodzie do miękkości.
Krok 3:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 4:
Grzyby pokroić w kostkę i spasować z cebulą na maśle.
Krok 5:
Zrób sos śmietanowy. Spaseruj mąkę na maśle.
Krok 6:
Dodaj śmietanę, zagotuj i gotuj mieszając przez 3 minuty.Przecedzić przez drobne sito.
Krok 7:
Połącz sos z podsmażoną cebulą i grzybami.
Krok 8:
Włóż wątrobę do glinianego garnka.
Krok 9:
Polej sosem śmietanowym z grzybami i cebulą.
Krok 10:
Zetrzyj ser.
Krok 11:
Posyp tartym serem i piecz w piekarniku przez 35-40 minut.
każda gospodyni domowa będzie przydatna, aby wiedzieć, jak gotować wątrobę, ponieważ jest to ulubiony produkt wielu, charakteryzujący się użytecznym składem i wysoką wartością odżywczą. Różnorodność potraw z podrobów pobudza wyobraźnię, dlatego warto nauczyć się gotować najbardziej wykwintne z nich, aby zaimponować gościom na wakacjach lub domownikom w dni powszednie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowy liver - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g