czekoladowe babeczki z mąki kokosowej

pyszna i zdrowa czekoladowa, bezglutenowa babeczka. Wspaniały deser na święta i dni powszednie. Możesz podawać jako osobne danie na śniadanie, zabrać ze sobą na wycieczki, do pracy i szkoły. Szczególnie zachwyci Twoje dzieci) doskonale komponuje się z herbatą, świeżo wyciśniętym sokiem, napojem owocowym i kawą.
Julia ReznikovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 47 % 20 g
węglowodany 37 % 16 g
300 kcal
IG: 73 / 27 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj masłem Formy do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz wszystkie składniki i mieszaj mikserem, aż będą gładkie. Małe wyjaśnienie: składniki zawierają sezam, ponieważ na liście produktów nie ma thiny. Makaron thnin można kupić lub przygotować samodzielnie. Dodaj sezam kalcynowany na złoty kolor do młynka i zmiel go na gładką masę, dodaj trochę oliwy z oliwek i soku z cytryny i wymieszaj w tym samym młynku. Przechowuj makaron w lodówce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż na foremkach i włóż do piekarnika (180-190 g) na 25-30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasza babeczka jest gotowa! Miłego picia herbaty!

bardzo delikatna i pyszna babeczka! Szczególnie zadowoli tych, którzy nie spożywają glutenu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Mąka kokosowa - 466   kcal/100g

Podobne przepisy