cytrynowe babeczki bananowe

pyszne babeczki! Babeczki są aromatyczne.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 53 % 24 g
232 kcal
IG: 0 / 8 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz banana, a następnie ubij go cukrem za pomocą miksera.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie stopniowo wlewaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia do mieszanki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj twaróg i skórkę z małej cytryny startej na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powinno być cienkie, przewiewne ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie przenieś powstałe ciasto do foremek nasmarowanych olejem. (Mam silikonowe, nie trzeba ich smarować.) Pieczemy babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem. Pyszne babeczki cytrynowo-bananowe są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy