cytrynowe babeczki bananowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Obierz banana, a następnie ubij go cukrem za pomocą miksera.
Krok 3:
Następnie stopniowo wlewaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia do mieszanki.
Krok 4:
Ubij jajka.
Krok 5:
Następnie dodaj twaróg i skórkę z małej cytryny startej na drobnej tarce.
Krok 6:
Powinno być cienkie, przewiewne ciasto.
Krok 7:
Następnie przenieś powstałe ciasto do foremek nasmarowanych olejem. (Mam silikonowe, nie trzeba ich smarować.) Pieczemy babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
Krok 8:
Gotowe babeczki posyp cukrem pudrem. Pyszne babeczki cytrynowo-bananowe są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g