skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować ciasto, olej powinien być lekko stopiony, w tym celu wyjmujemy go z lodówki. Ubij jajko (najlepiej również w temperaturze pokojowej) z cukrem i przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto, aby nie wyschło, zawijamy w folię i usuwamy na zimno przez około pół godziny.
2. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia i ubij blenderem lub przetrzyj przez drobne sito.
3. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Rozłóż arkusz papieru do pieczenia na blasze do pieczenia i zetrzyj na nim jedną część ciasta na grubej tarce. Rozłóż nadzienie twarogowe i posyp mrożonymi jagodami.
bierzemy drugą część schłodzonego ciasta, pocieramy wierzch nadzienia.
4. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na pół godziny. Gdy ciasto się zarumieni, możesz je zdobyć.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mrożone jagody - 38 kcal/100g