pieczona dynia z przyprawami

szybki, smaczny i zdrowy. Bardzo dobrze nadaje się jako niezależne danie, a także jako dodatek do każdego dania mięsnego i drobiowego.
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
58 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dynię obieramy i kroimy w kostkę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Doprawiamy przyprawami i olejem roślinnym. pozostaw na 20-30 minut

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż dynię w formie, dodaj dwie gałązki rozmarynu i wyślij do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze 175-178 stopni

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g

Podobne przepisy