skład / składniki
metoda gotowania
1. Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki, jeśli jest zamrożone, należy je rozmrozić, pozostawić na stole na około godzinę.
2. Wyjmujemy również mrożone jagody i przenosimy je na sito, aby w tym czasie spuścić nadmiar soku. Jak rozmrozić, zasypiamy cukrem, wkładamy go do własnych upodobań, Wszystko zależy od jagód.
3. Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty, rozłóż mrożone jagody zmieszane z cukrem na środku. Jeśli w jagodach jest dużo soku, możesz dodać skrobię, a następnie podczas pieczenia sok zgęstnieje i nie wypłynie. Dobrze mocujemy krawędzie placków i smarujemy ubitym żółtkiem, aby uzyskać złoty kolor.
4. Nasmaruj arkusz do pieczenia kawałkiem masła i spryskaj wodą, gdy płyn zacznie parować, ciasto będzie lepiej rosło.
4. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez kwadrans.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ciasto francuskie drożdżowe - 362 kcal/100g
- Mrożone jagody - 38 kcal/100g