ciasteczka owsiane z orzechami bez mąki
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Wymieszaj razem jajko, sól, cukier, wodę, masło, cynamon, proszek do pieczenia.
Krok 3:
Zmiel orzechy i dodaj do całkowitej masy.
Krok 4:
Zmiel płatki owsiane w młynku do kawy.
Krok 5:
Dodaj zmielone płatki do masy i wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do naleśników. Pozostaw gotowe ciasto do spęcznienia przez 40 minut.
Krok 6:
Po zagęszczeniu ciasto powinno być jak gęsta śmietana.Połóż łyżką na arkuszu wyłożonym pergaminem, nie wyrównaj.
Krok 7:
Piec w temperaturze 180 przez dokładnie 15 minut.
aby ciasteczka były miękkie i kruche, ciasto nie powinno być zbyt gęste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g