skład / składniki
metoda gotowania
1. Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, zrobić kilka nakłuć w kilku miejscach, owinąć folią (każda bulwa osobno), piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.
2. Podczas pieczenia ziemniaków koperek jest myty, suszony, bardzo drobno siekany nożem. Łososia siekamy również nożem.
3. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj do niej rybę i koperek, dopraw mieszanką mielonej papryki, wymieszaj. Nie będziemy solić sosu, ponieważ łosoś jest słony.
4. Wyjmujemy ziemniaki z piekarnika, rozkładamy folię, usuwamy górną część skórki.
5. Miąższ ziemniaczany lekko ugniatamy widelcem i rozprowadzamy na nim mały kawałek masła.
6. Gdy olej całkowicie się rozpuści, rozłóż przygotowany sos na ziemniakach i natychmiast podawaj.
cóż, możesz spróbować)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g