Bawarskie ciastka biszkoptowe kruche

bardzo ciekawy przepis. Jeszcze nie gotowałaś? Spróbować)). Zawsze interesują mnie nowe przepisy, zwłaszcza gdy przepis jest w jakimś kraju. A teraz chcę podzielić się z wami kolejnym niemieckim przepisem. Czy kiedykolwiek upiekłeś biszkopt z bułką tartą razem z ciastem kruchym? Więc zrobiłem to po raz pierwszy. Bardzo ciekawy smak. Krem jest tutaj suplementem . I bardzo dobrze się łączy! Spróbuj!
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 33 % 21 g
węglowodany 53 % 34 g
349 kcal
IG: 6 / 3 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto kruche. Wymieszaj mąkę z cukrem i zimnym masłem. Zmiel wszystko rękami w okruchy. Dodaj jajko. I zagnieść ciasto.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto zwiń w Kolobok i zawiń w folię. Włóż do lodówki na pół godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Robienie biszkoptu. Podziel jajka na białka i żółtka. Przygotuj bułkę tartą, zmielone migdały i cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij białka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzanki smażyć na suchej patelni na złoty kolor. Niech ostygnie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij żółtka z cukrem na biało. Dodaj do nich białka, krakersy i zmielone migdały.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto kruche na papierze. I wkładamy go razem z papierem do formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mój kształt ma wymiary 30 na 34 cm.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej ciasto biszkoptowe na kruche i włóż do piekarnika nagrzanego do 180C na 30 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe ciasto wkładamy do ostygnięcia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do śmietany ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodaj ser. Mam Filadelfię.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż krem na wierzchu . I wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie pokrój w kwadraty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy