skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto kruche. Wymieszaj mąkę z cukrem i zimnym masłem. Zmiel wszystko rękami w okruchy. Dodaj jajko. I zagnieść ciasto.
Krok 2:
Ciasto zwiń w Kolobok i zawiń w folię. Włóż do lodówki na pół godziny.
Krok 3:
Robienie biszkoptu. Podziel jajka na białka i żółtka. Przygotuj bułkę tartą, zmielone migdały i cukier.
Krok 4:
Ubij białka.
Krok 5:
Grzanki smażyć na suchej patelni na złoty kolor. Niech ostygnie.
Krok 6:
Ubij żółtka z cukrem na biało. Dodaj do nich białka, krakersy i zmielone migdały.
Krok 7:
Rozwałkuj ciasto kruche na papierze. I wkładamy go razem z papierem do formy.
Krok 8:
Mój kształt ma wymiary 30 na 34 cm.
Krok 9:
Wlej ciasto biszkoptowe na kruche i włóż do piekarnika nagrzanego do 180C na 30 minut.
Krok 10:
Gotowe ciasto wkładamy do ostygnięcia.
Krok 11:
Do śmietany ubij śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i dodaj ser. Mam Filadelfię.
Krok 12:
Rozłóż krem na wierzchu . I wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie pokrój w kwadraty.
Krok 13:
Pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g