Charlotte z jabłkami prosta
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka w pianę z cukrem przez 2 minuty, dodaj sodę + ocet, mąkę, drobno posiekane jabłka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż ciasto do formy, piecz w piekarniku przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. W razie potrzeby posyp gotowe ciasto cukrem pudrem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g


