kurki z ziemniakami i filetem z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i lekko osusz filet z kurczaka. Pokrój go w paski. Wlej olej roślinny na patelnię, włóż kawałek masła i smaż kawałki na złoty kolor.
2. Usuwamy kurczaka i smażymy pokrojone w kostkę ziemniaki.
3. Następnie smażyć posiekaną cebulę i startą marchewkę.
4. Gotuj grzyby w słonej wodzie przez 30 minut, a następnie spuść płyn.
5. Rozłóż wszystkie nasze gotowe składniki na patelni i dodaj sól i suche przyprawy do smaku.
6. Wymieszaj śmietanę z ziołami i posiekanym czosnkiem. Napełniamy naszą kartę i wysyłamy do piekarnika.
7. Gotuj na średnim ogniu przez około 20-25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g