pieczone jabłko z miodem i cynamonem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Odetnij górę jabłka. Ostrożnie Wytnij miąższ z rdzenia na małe kawałki. Lepiej to zrobić łyżką. Wyrzucamy kości i zostawiamy kawałki miazgi.
2. Kawałki miąższu jabłka miesza się z cynamonem i miodem.
3. Nadzienie wkładamy do jabłka.
4. Przykryj wierzch paskami ciasta francuskiego. Smarujemy jądrem.
5. Posyp cukrem zmieszanym z cynamonem.
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na 25-30 minut.
podawaj lepiej z gałką lodów.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g