omlet jak w przedszkolu z masłem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Produkty do omletów.
Krok 2:

Nie ubijaj jajek, po prostu je wymieszaj.
Krok 3:

Następnie dodaj mleko i sól, jeszcze raz po prostu wymieszaj.
Krok 4:

Weź naczynie do pieczenia, posmaruj je olejem roślinnym, wlej wymieszaną masę i wyślij do piekarnika na 20 minut do pieczenia w temperaturze 250 °C. zauważysz złotą skórkę — możesz wyjąć omlet z piekarnika.
Krok 5:

Skrop go na wierzchu stopionym masłem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g

