omlet jak w przedszkolu z masłem

każdy może zrobić bujny omlet na śniadanie. Rumiana skórka i zwiewność .
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 9 % 2 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do omletów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie ubijaj jajek, po prostu je wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj mleko i sól, jeszcze raz po prostu wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź naczynie do pieczenia, posmaruj je olejem roślinnym, wlej wymieszaną masę i wyślij do piekarnika na 20 minut do pieczenia w temperaturze 250 °C. zauważysz złotą skórkę — możesz wyjąć omlet z piekarnika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Skrop go na wierzchu stopionym masłem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy