domowy gulasz z kurczaka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy filet z kurczaka, jeśli chcesz, możesz użyć kurczaka z kośćmi. Dokładnie spłucz i pokrój na małe kawałki.
2. Posiekaj cebulę blenderem lub maszynką do mięsa i dodaj do garnka z kurczakiem.
3. Bardzo dobrze myjemy i sterylizujemy słoiki, Lubię to robić w kuchence mikrofalowej lub na parze.
4. Wymieszaj kurczaka z cebulą, solą i pieprzem.
na dnie słoików kładziemy liść laurowy i groszek pieprzowy.
kładziemy mięso na wierzchu, co jest grubsze na wierzchu.
5. Pokrywamy słoiki pokrywkami, bez gumy i wkładamy do zimnego piekarnika. Stopniowo zwiększamy temperaturę do 170-180 stopni i gotujemy w zależności od objętości słoika przez 2,5-3 godziny.
6. Zwijamy pokrywki i usuwamy w ciepłe miejsce, aż ostygną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g