domowy gulasz z kurczaka

pyszny domowy gulasz! Kiedy nie ma czasu na długie gotowanie zupy lub drugiego dania, możesz otworzyć słoik z domowym gulaszem, dodać warzywa i raz danie jest gotowe! Gulasz przygotowany według tego przepisu jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy niż kupiony w sklepie.
VyuskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 88 % 22 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 4 % 1 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 25 min

1. Bierzemy filet z kurczaka, jeśli chcesz, możesz użyć kurczaka z kośćmi. Dokładnie spłucz i pokrój na małe kawałki.
2. Posiekaj cebulę blenderem lub maszynką do mięsa i dodaj do garnka z kurczakiem.
3. Bardzo dobrze myjemy i sterylizujemy słoiki, Lubię to robić w kuchence mikrofalowej lub na parze.
4. Wymieszaj kurczaka z cebulą, solą i pieprzem.
na dnie słoików kładziemy liść laurowy i groszek pieprzowy.
kładziemy mięso na wierzchu, co jest grubsze na wierzchu.
5. Pokrywamy słoiki pokrywkami, bez gumy i wkładamy do zimnego piekarnika. Stopniowo zwiększamy temperaturę do 170-180 stopni i gotujemy w zależności od objętości słoika przez 2,5-3 godziny.
6. Zwijamy pokrywki i usuwamy w ciepłe miejsce, aż ostygną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy