pstrąg w folii z cytryną
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy i myjemy ryby, usuwamy skrzela i wnętrzności.
2. Zanurz pstrąga w ręczniku papierowym i przetrzyj suchymi przyprawami i solą.
3. Wykonujemy nacięcia na tuszy i wkładamy do nich plasterki cytryny.
4. Wewnątrz ryby wkładamy Pozostałe krążki cytryny i zioła. Posyp olejem roślinnym.
5. Zawiń pstrąga w folię. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i gotuj przez 45 minut. 10 minut przed gotowością otwieramy folię, aby uformować złotą skórkę na rybie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g