kurki z ziemniakami w garnku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Na patelnię wkładamy kawałek masła i trochę warzyw, pokrojone w kostkę ziemniaki smażymy trochę i układamy w garnkach.
2. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Warzywa są również smażone i dodawane do garnka do ziemniaków.
3. Kurki myjemy i gotujemy w słonej wodzie przez pół godziny. Rozłóż na warstwie cebuli i marchwi. Sól do smaku. Dodaj suche przyprawy.
4. Wymieszaj śmietanę z drobno posiekanymi ziołami i czosnkiem. Wlać do doniczek.
5. Wysyłamy do piekarnika na 20 minut, gotujemy w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g