skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto: ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą białą masę przez około 7-10 minut.
Krok 2:
Wlej olej roślinny. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dodaj szczyptę soli, dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 4:
Dodaj drobno startą dynię, skórkę pomarańczową i wymieszaj.
Krok 5:
Podziel ciasto na dwie równe części i włóż do formy wyłożonej pergaminem.
Krok 6:
Piec w piekarniku przez 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni. Gotowość do sprawdzenia drewnianym szpikulcem. Schłodzić ciasta. Moczyć przez kilka godzin. Zawiń każdy osobno w folię. Włóż do lodówki.
Krok 7:
Krem: śmietanę należy wcześniej wrzucić do durszlaka. Wyłóż naturalną szmatkę lub gazę w kilku warstwach i ułóż śmietanę. Wytrzymaj noc w lodówce, a otrzymasz gęstą, gęstą masę. Dodaj cukier, wymieszaj. Pozostaw na kilka minut, aż cukier się rozpuści.
Krok 8:
Syrop pomarańczowy: wyciśnij sok z jednej pomarańczy.
Krok 9:
Dodaj 3 łyżki cukru.
Krok 10:
Umieść patelnię na kuchence, ciągle mieszając gotuj na małym ogniu przez 8-10 minut, aż syrop będzie konsystencją płynnego miodu. Całkowicie ostudź syrop, a następnie wstaw do lodówki.
Krok 11:
Wlej schłodzony syrop w trzech do czterech dawkach do śmietany, ciągle mieszając.
Krok 12:
Powstał pyszny krem śmietankowo-pomarańczowy.
Krok 13:
Odciąć z ciast powstałe podczas pieczenia & quot; czapki & quot;.
Krok 14:
Zetrzyj wycięte blaty na grubej tarce. To będzie bułka tarta.
Krok 15:
Ciasto: połóż pierwsze ciasto na talerzu.
Krok 16:
Rozłóż połowę kremu.
Krok 17:
Przykryj drugim ciastem, nie naciskaj!
Krok 18:
Całkowicie posmaruj ciasto drugą połową kremu.
Krok 19:
Posyp okruchami. Włóż ciasto do lodówki na 4-5 godzin.
Krok 20:
Udekoruj według uznania. Możesz ułożyć pomarańczowe pierścienie na wierzchu ciasta i posypać boki okruchami.
Krok 21:
Oto takie ciasto w przekroju.
Krok 22:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g