skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Oczyść rybę, umyj ją, odetnij głowę, możesz zostawić płetwy - będzie piękniej. Potrzebujemy również folii i naczynia do pieczenia.
Krok 2:
Pokrój cebulę w pierścienie.
Krok 3:
Umyj cytrynę, parz wrzątkiem - dla soczystości, a także pokrój w pierścienie.
Krok 4:
Przetrzyj tusze karpia solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Nie potrzeba więcej przypraw, aby nie pokonać prawdziwego smaku ryby! Cebula i cytryna również wprowadzą swoje smaki. Marynowaną rybę wkładamy do lodówki na 10-15 minut. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 180 stopni.
Krok 5:
Następnie włóż 3-4 plasterki cytryny do tuszy.
Krok 6:
Bierzemy folię bez litości) składamy ją w dwóch warstwach. Nie musisz niczego smarować, ryba ma wystarczająco dużo tłuszczu. Na folii układamy krążki cebuli i kilka plasterków cytryny.
Krok 7:
Połóż tusze karpia na cebuli.
Krok 8:
Bardzo dobrze uszczelnij folią, aby soki nie wyciekły, włóż do naczynia do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.
Krok 9:
Po 35-40 minutach wyjmujemy naszą rybę i ostrożnie przecinamy folię nożem na górze, Jakby ją otwieraliśmy. Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut, aby ryba uzyskała pyszną skórkę na wierzchu. Jeśli jest górny grill-włącz go na 5 minut, a następnie 5 minut bez grilla.
Krok 10:
Oto nasza gotowa ryba dietetyczna. Pachnie niesamowicie!
Krok 11:
Połóż rybę na talerzu. Cytryny, które były w środku-wyrzucamy, wykonali swoją pracę) również wyrzucamy cebulę. Udekoruj karpia plasterkami świeżej cytryny.
Krok 12:
Ryba po prostu rozpływa się w ustach! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Karp smażony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g