Karp dietetyczny w folii

pyszny karp pieczony w folii-polizasz palce!
AngelAuthor avatar
autor przepisu
4 miejsce w konkursie najlepszy przepis tygodnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 14 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 5 % 1 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj proste produkty. Oczyść rybę, umyj ją, odetnij głowę, możesz zostawić płetwy - będzie piękniej. Potrzebujemy również folii i naczynia do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w pierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj cytrynę, parz wrzątkiem - dla soczystości, a także pokrój w pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przetrzyj tusze karpia solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Nie potrzeba więcej przypraw, aby nie pokonać prawdziwego smaku ryby! Cebula i cytryna również wprowadzą swoje smaki. Marynowaną rybę wkładamy do lodówki na 10-15 minut. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 180 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie włóż 3-4 plasterki cytryny do tuszy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bierzemy folię bez litości) składamy ją w dwóch warstwach. Nie musisz niczego smarować, ryba ma wystarczająco dużo tłuszczu. Na folii układamy krążki cebuli i kilka plasterków cytryny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż tusze karpia na cebuli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bardzo dobrze uszczelnij folią, aby soki nie wyciekły, włóż do naczynia do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 35-40 minutach wyjmujemy naszą rybę i ostrożnie przecinamy folię nożem na górze, Jakby ją otwieraliśmy. Wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut, aby ryba uzyskała pyszną skórkę na wierzchu. Jeśli jest górny grill-włącz go na 5 minut, a następnie 5 minut bez grilla.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Oto nasza gotowa ryba dietetyczna. Pachnie niesamowicie!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Połóż rybę na talerzu. Cytryny, które były w środku-wyrzucamy, wykonali swoją pracę) również wyrzucamy cebulę. Udekoruj karpia plasterkami świeżej cytryny.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ryba po prostu rozpływa się w ustach! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Karp smażony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy