drożdżowe ciasteczka Francuskie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wstępnie rozmrozić ciasto w dowolny dogodny sposób (ale radzę rozmrozić w temperaturze pokojowej, po prostu wyłożyć ciasto z zamrażarki i pozostawić na pół godziny).
2. Rozwałkuj ciasto na warstwę, ale niezbyt cienką, około 8 mm-1 cm, przenieś na blachę wyłożoną pergaminem.
3. Posmaruj powierzchnię ciasta żółtkiem.
4. Zetrzyj ser i posyp nim ciasto.
5. Pokrój warstwę na małe prostokąty i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 10 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i kontynuuj pieczenie przez kolejne 5 minut.
pyszne? Nie to słowo! Zwłaszcza z kawą)
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g