ciasteczka Francuskie z cukrem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wszystko jest bardzo, bardzo proste:
- rozmrażamy ciasto (wystarczy rozłożyć na stole i pozostawić na 20-30 minut, wystarczy rozmrozić ciasto);
- rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, ostrożnie przenieś na blachę wyłożoną pergaminem;
- posmaruj powierzchnię ciasta białkiem jaja, posyp cukrem;
- za pomocą noża do pizzy pokrój ciasto na romby;
- piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (lub do pożądanej intensywności rumienia).
pozwól ciasteczkom trochę ostygnąć i podawaj z herbatą.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g