skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej wodę do miski i dodaj 0,5 łyżeczki. sól, dobrze wymieszaj i wlej 2 łyżki. olej i wlej mąkę. Dokładnie zagnieść ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić podczas przygotowywania nadzienia.
2. Gotuj i schłodź mięso z kurczaka (aby mięso było soczyste, pozostaw do ostygnięcia w bulionie). Pokrój na dowolne kawałki. Drobno posiekaj cebulę. Sól i dodaj przyprawy do smaku.
3. Cienko rozwałkuj ciasto, warstwa powinna lekko prześwitywać. Aby ułatwić rozwałkowanie, nasmaruj ręce i powierzchnię stołu olejem. Rozłóż nadzienie, rozłóż je równą warstwą i zwiń w rolkę.
4. Na formę przenosimy rolkę zwiniętą w kształt spirali. Aby uzyskać piękny złoty kolor, możesz posmarować wierzch bułki żółtkiem.
5. Piec na średnim ogniu przez 30-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g