skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozmrażamy ciasto francuskie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (średnio jest to 2 godziny, ale można to zrobić szybciej, jeśli rozmrażasz w kuchence mikrofalowej). Zawsze rozmrażam w temperaturze pokojowej, wyjmując z torby.
2. Rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, pokrój powstałą warstwę na długie paski. Owijamy taśmy z ciasta na żelazne stożki, dociskamy krawędzie. Piec rurki w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
3. Włóż twaróg do miski, dodaj tutaj maliny, śmietanę i cukier puder, zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego (możesz to zrobić w stacjonarnym blenderze).
4. Wyjmij schłodzone rurki ze stożków, napełnij kremem twarogowo-malinowym i posyp cukrem pudrem.
podczas serwowania udekoruj gałązką mięty.
ciesz się zabawą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g