skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozmrażamy ciasto, kierując się instrukcjami na opakowaniu.
2. Rozwałkuj ciasto, pokrój w długie paski o szerokości od 2 do 2,5 cm (mam 12 pasków).
3. Nasmaruj stożki do rur olejem słonecznikowym i owiń wokół nich jeden pasek ciasta.
4. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i umieść na niej stożki z ciastem.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, Ustaw blachę do pieczenia i piecz rurki na piękny złoty kolor (Zajęło mi to około 12 minut, wszystko zależy od rodzaju i mocy piekarnika).
6. Gdy rurki są gorące, natychmiast usuń je ze stożków, połóż na ruszcie, pozwól im ostygnąć.
7. Białka (dobrze schłodzone) ubijamy mikserem na gęstą pianę, po czym dodajemy cukier i ubijamy śmietanę na stabilne szczyty.
8. Lekko posyp rurki cukrem pudrem i podawaj.
słodkiej herbaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g