dietetyczne ciasteczka owsiane z twarogiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj płatki owsiane z jajkami i stopionym masłem. Ciasto zostawiamy na godzinę, w tym czasie płatki powinny stać się bardziej miękkie i puchnąć. Jeśli płatki owsiane są bardzo szorstkie, można je przewijać na maszynce do mięsa z drobnym grillem.
2. Następnie dodaj pozostałe składniki: cukier, wanilinę, twarożek i opcjonalnie cynamon. Wszystko wymieszaj i wyślij do lodówki na 30 minut.
3. Z ciasta formujemy okrągłe ciasteczka i lekko dociskamy wierzch. Rozłóż na papierze do pieczenia i wyślij do piekarnika, piecz w 170 stopniach przez 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g