skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj najprostsze produkty. Piekarnik natychmiast włączamy na 180 stopni, musimy włożyć omlet do już gorącego piekarnika.
Krok 2:
Wbij 6 jąder do miski.
Krok 3:
Teraz mleko. Ogólnie rzecz biorąc, obliczenia są takie-na 1 jajko idzie 50 ml mleka. Oznacza to , że na 6 jaj - 300 ml mleka. Sól i pieprz do smaku.
Krok 4:
Teraz po prostu wszystko wymieszaj. Nie ubijaj! i łączymy produkty razem))
Krok 5:
Forma, w której będziemy piec, jest dobrze nasmarowana olejem. Miałem to szerokie, weź formę do ciasta, wąską, omlet będzie bardzo wysoki))
Krok 6:
Wlej naszą masę do formy i włóż do piekarnika na 30-40 minut. Nie otwieraj piekarnika! W przeciwnym razie omlet spadnie z wyprzedzeniem. Skoncentruj się na swoich piekarnikach - kiedy jest z złotą skórką - gotowe!
Krok 7:
Gotowy omlet lekko odpadnie - to normalne.
Krok 8:
Po lekkim schłodzeniu omletu kroimy na porcje i podajemy. Można polać roztopionym masłem)
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g