bułka Francuska z serem z gotowego ciasta
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrażamy ciasto, pozostawiając w temperaturze pokojowej na kilka godzin.
2. W międzyczasie ugotuj jajka, ostudź w zimnej wodzie, a następnie obierz i zetrzyj na grubej tarce.
3. Ser kruszymy widelcem i mieszamy z jajkami.
4. Rozwałkuj ciasto na prostokątną warstwę, rozłóż nadzienie równą warstwą.
5. Opłucz koperek, osusz, drobno posiekaj, rozłóż na warstwie serowo-jajecznej.
6. Ciasto zwijamy w rolkę i przenosimy na blachę wyłożoną pergaminem. Za pomocą widelca wykonujemy nakłucia wzdłuż rolki, aby uwolnić parę.
7. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25-30 minut.
pyszne bułki są gotowe!
wkrótce posmakuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g