skład / składniki
metoda gotowania
1. Ostrożnie zdejmij skórę ze szczupaka, odetnij ogon, oczyść sam filet z nasion. Sól i pieprz po wewnętrznej stronie skóry.
2. Drobno posiekaną cebulę (2 szt.) smażyć na oleju roślinnym, następnie dodać pieczarki i dusić do miękkości.
3. Filet ze szczupaka, smalec, dwie cebule, czosnek, zioła i chleb namoczony w mleku przewijamy dwukrotnie przez maszynę do mięsa.
4. Dodaj smażoną cebulę i grzyby do mięsa mielonego, dwa jajka, sól i pieprz - wymieszaj.
5. Wypełnij skórę szczupaka mięsem mielonym. Kładziemy folię na blasze do pieczenia i kładziemy na niej cebulę i marchewkę pokrojoną w kółko. Następnie połóż szczupaka i przykryj cebulą i marchewką.
6. Zawiń w folię i wyślij do piekarnika na 1 godzinę w 200 stopniach.
SMACZNEGO!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g