Rolada z ciasta francuskiego z kiełbasą

pyszny obiad dla dwojga! Szybko i łatwo, spróbuj! Podczas gdy nasz maluch siedzi na butelkach z mieszanką, gotuję dla dwojga (jak romantycznie). Oto jeden z moich kulinarnych przysmaków - bułka z ciasta francuskiego. Przepis nie jest skomplikowany i dość skromny, więc możesz spróbować nawet dla początkujących hostess. I jeszcze jedno: jeśli masz większą rodzinę, podwoj składniki i upiecz kilka bułek, aby wystarczyło dla wszystkich.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 45 % 24 g
węglowodany 34 % 18 g
322 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Na powierzchni roboczej rozłóż kawałek pergaminu.

2. Rozłóż ciasto francuskie na pergaminie.

3. Rozłóż ser na wierzchu ciasta, po pocięciu go na talerze.

4. Kiełbasę kroimy w kostkę, układamy na cieście równą warstwą.

5. Złóż warstwę ciasta francuskiego w rolkę, zginając boki, aby nadzienie nie wypadło.

6. Rozbij jajko na miskę, ubij widelcem i obficie nałóż na rolkę silikonową szczotką do gotowania.

7. Przenosimy produkt na blachę do pieczenia bezpośrednio na arkuszu pergaminu.

8. Wysyłamy blachę do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

pyszna bułka jest gotowa!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g

Podobne przepisy