Ciasto Statek Piracki

Jasny, efektowny, niezapomniany, oryginalny! Praca z ciastem okazała się dla mnie bardzo interesująca i ekscytująca, czas minął. Bardzo spektakularny prezent urodzinowy dla dziecka, zrobi furorę na wakacjach i zachowa najlepsze i niezapomniane wrażenia!
NikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 31 % 21 g
węglowodany 66 % 45 g
372 kcal
IG: 2 / 2 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zacząłem swoją pracę od tego, co wysycha przez długi czas-żagle. Lepiej mieć tydzień w magazynie, aby nie martwić się, że coś nie wyschnie. Zajęło mi 4 rodzaje mastyksu na ciasto, to moja intuicyjna opinia, a kto jest przyzwyczajony) na żagle wziąłem mastyk z pianki z olejem, zachowuje plastyczność, nie wysycha na kamieniu i nie odpada przy gwałtownych ruchach.Najpierw wycinamy zamierzone żagle z papieru.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie przygotowujemy narzędzia-szczypce (zostały zakupione tylko do pracy z ciastami), linijkę, nóż i materiały eksploatacyjne - mam patyczki z suszu, drut ze stali nierdzewnej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drut ze stali nierdzewnej nie powinien być cienki, aby dobrze zachował swój kształt i nie był ocynkowany, kompatybilny z żywnością.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przypomniałem sobie, że zapomniałem zrobić zdjęcie, gdy żagle były już gotowe. Konieczne jest przecięcie drutu wzdłuż górnej i dolnej szerokości każdego żagla, ale zawsze z marginesem na pętlę. Owijamy szpikulec drutem i krzyżujemy go.Okazuje się, że pętla. Wykonujemy pętlę swobodnie chodzącą po szpikulcu.Jest to konieczne, aby swobodnie założyć gotowy żagiel mastyksowy na szpikulec.Na zdjęciu pętla, ponieważ drut się skończył, jego szerokość powinna odpowiadać szerokości krawędzi żagla.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nakładamy i wycinamy nisze żagla z mastyksu, bierzemy również z marginesem na górze i na dole, aby owinąć drut. Wykonujemy otwór na pętlę na dole żagla po połączeniu. Naprawiamy krawędzie wokół drutu, zwilżamy wodą, aby się trzymała.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zakładamy nasze żagle na szpikulec, zaciskamy pętle szczypcami, mocujemy nasze żagle i wkładamy coś pod krawędzie, kształtujemy je i pozostawiamy do wyschnięcia. Zrobiłem żagle z tej strony, wszystko jest napisane bardzo szczegółowo, tylko nieznacznie zmieniłem kształt. https://clck.ru/Qcmsj

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wytnij wzór z papieru na naszej łodzi. Zrobiłam ciasto miodowe-Napoleon, przepis mam w książce kucharskiej. Ciasto podczas cięcia i przenoszenia bardzo się kurczy, dlatego lepiej wziąć z marginesem. Nie próbuj szczególnie, nadal będziesz musiał wyrównać, a resztki również znikną)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj nasze ciasto kwaśną śmietaną i włóż do lodówki na kilka godzin do impregnacji, aby wygodnie było ciąć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Stosujemy nasz wzór i okrążamy wzdłuż samej krawędzi, tworzymy kształt.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrywamy go naszym kremem pod mastyksem (zmieszaliśmy masło stopione w temperaturze pokojowej ze skondensowanym mlekiem)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wytnij środek

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I kładziemy nasz środek z tyłu statku, wyrównujemy

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Domazujemy miejsca kremem pod mastyksem, chociaż można było natychmiast wyciąć, a następnie wszystko posmarować)) wkładamy do lodówki na 20-30 minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ponownie wyjmujemy go z lodówki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I tak ze wszystkich stron. Przyciąłem trochę na dole, aby uzyskać bardziej realistyczny kształt. Wszystkie skrawki zostały złożone na dziobie statku.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozwijamy naszą shokomastykę, przepis też mam w książce. Tylko w przepisie dałem więcej cukru pudru, trudniej z nim pracować, ale dobrze się układa, jak prawdziwe dostochki. Aby nie było tak mocno, wziąłem go w małych porcjach i włożyłem do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund. Dostochka postanowiła wziąć kształt z małej linijki, po prostu ją wycięła.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przeszłam nożem, aby nadać wygląd drewna.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Bądźmy cierpliwi i do przodu))

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I tak ze wszystkich stron

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Nasze magazyny są tak realistyczne, jak to tylko możliwe. Przechodzimy przez górę żelazkiem, wyrównujemy powierzchnię.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Postanowiłem ozdobić Środkową i tylną część statku wzorem w ten sposób.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Oryginalnie wyszło))

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Tak jest na gotowym statku.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Z góry robimy też skrzynię. Miałem go z mastyksu z żywności dla niemowląt, jest bardzo smaczny i dobrze zamraża. Skrzynia była z wgłębieniem, wsypała tam M& M & 039; s, kandyzowane owoce, koraliki cukiernicze i zrobiła monety z mastyksu i złociła kandurinem. Oto link do którego zrobiłem https://retseptytortov.ru/ukrashenie-tortov/ukrasheniya-iz-mastiki-sunduk-iz-mastiki-master-klass/

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Ster i kotwica były u mnie z formy, koło ratunkowe jest proste.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Wyciąłem okna na zgadywanie, pomalowałem je kandurinem, armaty według podobnego scenariusza, czarna lufa armaty z zakupionego mastyksu, tylko przykleja się do suchego kandurynu. Zrobiłem też słupki.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Pomalowałem czaszki na żaglach i pomalowałem krawędzie kandurinem, aby uzyskać efekt staromodny. Czarna flaga została wykonana z zakupionego mastyksu i zgubiła się, po nałożeniu na nią wzoru, po prostu odpadłem(

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Z przodu wykonałem podłogę z wąskich otworów zgodnie z tą samą zasadą.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Cóż, jaki statek piracki bez armaty, został wyrzeźbiony bez klasy mistrzowskiej, po prostu na zdjęciu, które znalazłem. Jądra mam orzechy laskowe w czekoladzie, sklejone ze sobą mastyksem.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    I oczywiście, jak nazwiesz statek, tak popłynie! Litery z formy, więc łatwiej i szybciej)) aby nasz statek zabłysnął, hodujemy miód i wódkę w równych proporcjach i pokrywamy go pędzlem. Woda lub nasze morze)) zrobiony z kremu białkowego, za pierwszym razem nie karć, wcześniej nie działał z torbą ze słodyczami.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Urodzinowa dziewczyna ma 5 lat,należy to naprawić)

ciasto okazało się bardzo żmudne, wymaga cierpliwości i wytrwałości, ponieważ jest wiele drobnych szczegółów, ale warto. W środku może być każdy, a miód i biszkopt, najważniejsze jest pyszne)) smacznego i Wesołych Świąt!W rezultacie ciasto okazało się prawie 4 kg)

mastyk do ciasta można kupić w wyspecjalizowanych sklepach dla cukierników lub przygotować samemu, wybierając swój ulubiony przepis na mastyks.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g

Podobne przepisy