skład / składniki
Metoda gotowania
biszkopt:
1. Białka ubić na puszystą masę;
2. Cukier do białek dodawać stopniowo, ubijać do stabilnych szczytów;
3. Dodawaj żółtka pojedynczo, ubijaj przez kolejne 2-3 minuty;
4. Mąkę dodać z proszkiem do pieczenia, wymieszać;
5. Formę wyłożyć pergaminem;
6. Ciasto włożyć do formy;
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut, sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem;
8. Schłodzić gotowy biszkopt;
suflet:
9. Żelatynę zalać wodą i pozostawić na 10 minut;
10. Ubij śmietanę na stabilne szczyty;
11. Mleko skondensowane dodać do śmietany, wymieszać;
12. Cukier puder dodać, wymieszać;
13. Żelatynę podgrzać w kuchence mikrofalowej, wlać do śmietany, wymieszać;
ciasto:
14. Biszkopt pokroić na dwie części;
15. Włóż jedno ciasto do formy;
16. Namoczyć ciasto skondensowanym mlekiem z wodą;
17. Rozłóż pół sufletu;
18. Rozłóż wiśnie;
19. Namocz inne ciasto;
20. Połóż go na wiśni;
21. Rozłóż resztę sufletu;
22. Posyp obficie wiórkami kokosowymi na wierzchu;
23. Po godzinie usuń formularz;
24. Ułóż cukierki na wierzchu;
miłej herbaty i letniego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Candy - 397 kcal/100g