przekąska cebulowa z nadzieniem z piersi kurczaka

przekąska cebulowa z nadzieniem z piersi kurczaka.
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 28 % 9 g
węglowodany 47 % 15 g
164 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

pokrój pierś z kurczaka na małe porcje.
posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
włóż cebulę do miski, dodaj mąkę kukurydzianą i pszenną, wodę, olej, sok z cytryny, przyprawy. Dobrze wymieszaj.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym. Rozłóż łyżkę mieszanki, a następnie kawałek kurczaka (nie marynowaliśmy ,ale smaczniej jest marynować kurczaka w sosie sojowym przez kilka godzin, okaże się bardziej soczysty) i kolejną łyżkę mieszanki na wierzchu.
piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 35 minut.
jedliśmy je na gorąco, nie zdążyliśmy ostygnąć sosem pomidorowym lub kwaśnym, polizasz palce! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy