przystawka cebulowa z nadzieniem z piersi kurczaka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
pokrój pierś z kurczaka na małe porcje.
posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
włóż cebulę do miski, dodaj mąkę kukurydzianą i pszenną, wodę, olej, sok z cytryny, przyprawy. Dobrze wymieszaj.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym. Rozłóż łyżkę mieszanki, a następnie kawałek kurczaka (nie marynowaliśmy ,ale smaczniej jest marynować kurczaka w sosie sojowym przez kilka godzin, okaże się bardziej soczysty) i kolejną łyżkę mieszanki na wierzchu.
piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 35 minut.
jedliśmy je na gorąco, nie zdążyliśmy ostygnąć sosem pomidorowym lub kwaśnym, polizasz palce! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g