filet z okonia w polewie miodowej z sezamem

Bardzo szybka ryba w karmelowej skórce! Pamiętaj, aby gotować i jeść! Tutaj Azjaci wiedzą, jak gotować smacznie i szybko! Najwyraźniej dlatego mają czas na wyprodukowanie tak wielu niezbędnych (i niezbyt) dla naszych rynków,sklepów i innych... Ogólnie rzecz biorąc, mówimy tutaj o kuchni, więc ryba jest smaczna, szybka, ze skórką, obowiązkowa do gotowania!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 10 g
tłuszcze 20 % 8 g
węglowodany 55 % 22 g
207 kcal
IG: 18 / 0 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Umyj i osusz filety z Lucjana. Wyciśnij sok z cytryny.
2. Na patelni lub patelni roztop masło. Dodaj miód, sok z cytryny i dobrze wymieszaj. Niech się zagotuje.
3. Włóż rybę do sosu i gotuj przez 1 minutę z każdej strony.
4. Przełóż rybę na blachę do pieczenia, polej sosem, solą i pieprzem do smaku. Piec w 200 stopniach przez 10 minut.
5. Podawać z sezamem i sosem sojowym.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Okoń morski wędzony na gorąco - 175   kcal/100g
  • Okoń morski gotowany - 112   kcal/100g
  • Okoń morski świeży - 117   kcal/100g
  • Okoń morski duszony - 120   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 180   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 103   kcal/100g
  • Okoń rzeczny - 109   kcal/100g
  • Okoń rzeczny świeży - 82   kcal/100g
  • Okoń rzeczny nadziewany - 130   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy