Podwójne ciasteczka nadziewane czekoladą
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij żółtka z cukrem przez 5 minut. Do Bela.
Krok 2:
Dodaj sól, cukier waniliowy, mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj, lepiej szpatułką.
Krok 3:
Bierzemy strzykawkę do ciasta lub torbę z dyszą o średnicy 1 cm , napełniamy ją i wyciskamy takie równe, identyczne okrągłe. Menai ma średnicę 3 cm.
Krok 4:
Piec 7-10 minut w 180gr. niech całkowicie ostygnie.
Krok 5:
Znajdujemy te same ciasteczka, składamy je parami.
Krok 6:
Posmaruj je dżemem. Mam ananasa. I połączmy parami.
Krok 7:
Czekoladę polej gorącą śmietaną. Dobrze wymieszaj i weź nasze pszczoły i zanurz je w czekoladzie. Kładziemy na grillu. Niech czekolada stwardnieje.
Krok 8:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g