skład / składniki
metoda gotowania
1. Wafle. Rozcieńczyć sodę w kefirze i pozostawić na minutę. Dodaj cukier i masło, dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i zagniataj ciasto, o gęstości zbliżonej do naleśników. Mąka może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej. Rozgrzej gofrownicę. Upiecz gofry. Jeśli nie ma gofrownicy, takie ciasto można ugotować na patelni, obrócić tylko po upieczeniu jednej strony. Upiecz wszystkie gofry i pozwól im ostygnąć.
2. Śmietana. Połącz miękkie masło i gotowane mleko skondensowane. W razie potrzeby dodaj kakao lub mieloną kawę.
3. Montaż. Zmiel migdały. Aby uzyskać jasny smak, możesz go wstępnie usmażyć. Złóż ciasto, posmaruj każdy gofr kremem i posyp odrobiną migdałów. Wierzch obficie posmaruj kremem i posyp orzechami. Schłodzić-moczyć ciasto w lodówce przez kilka godzin.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g