ciasto z serem ricotta z kruchym ciastem z wiśniami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
gotowanie ciasta:
1. Rozpuść masło.
2. Rozbij do niego jajko i ubij.
3. Kontynuując ubijanie, wlej cukier, płatki owsiane, przesianą mąkę, proszek do pieczenia.
4. Nasmaruj formę olejem roślinnym.
5. Włóż ciasto do formy, rozłóż na dnie, uformuj boki (grubość warstwy ciasta wynosi 1 cm).
teraz przygotuj wypełnienie:
1. Włóż ser do miski blendera.
2. Do sera rozbij jajko.
3. Wlej cukier.
4. Ubijaj do uzyskania gładkości.
5. Wlać ciasto do formy za pomocą powstałej masy.
6. Na wierzch nadzienia serowego ułóż wiśnie.
włóż przyszłe ciasto do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-40 minut.
słodkiej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g