skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw robimy ciasto. Wymieszaj cukier z żółtkami, rozgnieć. I dodaj połowę mąki. Następnie dodaj miękkie masło do ciasta, wymieszaj wszystko i dodaj pozostałą mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozwałkuj ciasto o grubości 0,5 cm na papierze przez folię. Włóż do formy 25 na 25 cm. i włóż do zamrażarki na 2 godziny.
Krok 2:
Rozmrażaj jagody. Dodaj wodę i cukier. Podpalamy na 5 minut. następnie pozwól mu ostygnąć, odcedź.
Krok 3:
Robienie sufletu. Białka ubijamy na szczyty z cukrem (46 g). Żółtka mielimy na biało z cukrem (56 g).
Krok 4:
Podgrzej śmietanę do wrzenia i dodaj cukier puder, lekko ostudź, a następnie wymieszaj ze śmietaną.
Krok 5:
Cóż, wymieszaj żółtka ze śmietaną, a następnie dodaj białka i dodaj suche składniki.
Krok 6:
Wyjmij zamrożone ciasto i piecz przez 20 minut w 160 stopniach. Następnie wyjmujemy i kładziemy jagody natychmiast na cieście.
Krok 7:
I natychmiast wlej suflet na jagody i upiecz, aż się zrumieni. Około 40 minut przy 160gr.
Krok 8:
To nam się uda. Usunąłem go już z formy i przyciąłem krawędzie. Ale nie można było przyciąć.
Krok 9:
Robienie bezy. Zimne białka wkładamy do miksera i włączamy z małą prędkością. Wymieszaj wodę z cukrem. Podpalamy. I doprowadzić do wrzenia. Włącz białka z najwyższą prędkością, gdy syrop zacznie się gotować. Gotuj syrop do 120 stopni. Wlej więc syrop cienkim strumieniem, starając się nie wylewać na trzepaczkę, nie przestając ubijać białek. Następnie ubij kolejne 4-5 minut. Następnie bierzemy torbę do gotowania z dyszą i wyciskamy wzory.
Krok 10:
Następnie przetworzyłem palnikiem.
Krok 11:
Można ozdobić czekoladą. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Porzeczka - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g