skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę i wlej do miski.
2. W tej samej misce włóż sól i cukier.
3. Olej, który należy najpierw wyjąć z lodówki, rozprowadzamy do innych składników. Wszystko mieszamy.
4. Wlej trochę mleka do miski, kontynuując ugniatanie ciasta. Ugniataj, aż przestanie przyklejać się do rąk. Ciasto jest miękkie i elastyczne.
5. Posyp powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj na niej ciasto na warstwę o grubości 5-7 mm.
6. Za pomocą szklanki musisz wyciąć ciastka.
7. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż na niej przyszłe ciasta, przebij je widelcem. Jest to konieczne, aby ciasta w środku były lepiej upieczone.
8. Włóż tortille do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
tortille są gotowe i można je podawać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g