przekąska w kopercie grzybowej z cytryną i czosnkiem

ta wszechstronna przekąska z grzybami i cytryną będzie dla każdego! Taki przepis na grzyby jest dobry, gdy boisz się, jak lubisz grzyby, chcesz cieszyć się ich smakiem i aromatem, ale nie chcesz tracić czasu na ich przygotowanie. Jem je zaraz po piekarniku w kopercie-więc są jeszcze smaczniejsze!!!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 81 % 21 g
węglowodany 8 % 2 g
203 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cytrynę należy oblać gorącą wodą i pokroić w cienkie plasterki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Czosnek pokroić w paski

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Koperek grubo posiekamy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj 4 kawałki folii o wymiarach 30 x 30 cm

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż połowę cytryny na jednym kawałku folii, 4 grzyby na wierzchu, połowę czosnku, kopru, masła na wierzchu i posyp solą i pieprzem

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj drugim kawałkiem folii i zawiń krawędzie, aby podczas pieczenia nie wyciekł płyn.powinieneś dostać taką kopertę. Robimy to również z pozostałymi grzybami. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni na ruszcie przez 20 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy