przekąska w kopercie grzybowej z cytryną i czosnkiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cytrynę należy oblać gorącą wodą i pokroić w cienkie plasterki
Krok 2:
Czosnek pokroić w paski
Krok 3:
Koperek grubo posiekamy
Krok 4:
Przygotuj 4 kawałki folii o wymiarach 30 x 30 cm
Krok 5:
Rozłóż połowę cytryny na jednym kawałku folii, 4 grzyby na wierzchu, połowę czosnku, kopru, masła na wierzchu i posyp solą i pieprzem
Krok 6:
Przykryj drugim kawałkiem folii i zawiń krawędzie, aby podczas pieczenia nie wyciekł płyn.powinieneś dostać taką kopertę. Robimy to również z pozostałymi grzybami. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni na ruszcie przez 20 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g